Spaans Leren in Costa Rica
Spaans Taalinstituut in San Jose Costa Rica

1. Waar in Costa Rica is Universal de Idiomas gevestigd?

Wij zijn gevestigd in downtown San José, de straat na Avenida Central (Hoofdstraat).
Onze locatie is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en is op loopafstand van verschillende attracties. San José is ook de geschikte locatie voor vertrek naar andere plaatsen in het land.

2. Wie zijn onze docenten?

Onze docenten zijn zeer ervaren en echte Costa Ricanen. Op deze manier leer je heel goed Spaans en kun je werkelijk alles uit de Spaanse lessen bij Universal de Idiomas halen.

3. Kan iemand ons helpen met het bespreken van uitstapjes naar andere plaatsen in Costa Rica?

Wij bieden de beste en meest goedkope uitstapjes aan in Costa Rica. Daarnaast bevelen wij sommige plaatsen aan en vertellen wij alles over de festiviteiten die plaatsvinden.

Over de Spaanse Lessen

1. Zijn er verschillende Spaanse lessen voor de verschillende niveaus?

Ja. Onze Spaanse lessen zijn er voor beginners, gevorderde en vergevorderde. Aanvullend op de reguliere lessen biedt Universal de Idiomas ook verschillende programmas aan, zoals: stages, , Spaans voor medici, Spaans voor docenten en Business Spaans.

2. Wat als ik nog helemaal geen Spaans kan?

Dit is geen probleem. Onze beginnersklas is perfect voor diegene die geen of weinig kennis van de Spaanse taal hebben. Onze docenten zullen met een rustig tempo beginnen.

3. Wat gebeurt er op mijn eerste dag bij Universal de Idiomas?

Op de eerste dag vindt er een schriftelijk en mondeling examen plaats, op deze manier kunnen we in de juiste klas en op het juiste niveau indelen. Als je een beginner bent, plaatsen we je simpelweg in een beginnersklas. Het schriftelijke en mondelinge examen zijn gratis voor de student.

4. Wat voor materialen moet ik meenemen?

Het is raadzaam om een goed Spaans-Engels woordenboek mee te nemen. Een notitieblok en een pen zijn ook nodig. Mocht je iets nodig hebben dat is te koop bij onze balie.

Over Costa Rica

1. Heb ik een visum nodig in Costa Rica?

Je hebt geen visum nodig als je voor maximaal 90 dagen in Costa Rica bent.

2. Heb ik een paspoort nodig?

Ja, je hebt een paspoort nodig om Costa Rica binnen te komen. Het is ook noodzakelijk dat je je paspoort of een kopie daarvan altijd bij hebt.

3. Moet ik extra kosten betalen als ik Costa Rica binnenkomt of verlaat?

Je hoeft niks te betalen als je Costa Rica binnekomt. Maar, wanneer je Costa Rica verlaat moet je wel wat betalen. Op dit moment is het bedrag $27. Dit kan contant of met de creditcard betaald worden op het vliegveld.

4. Hoe is het weer in Costa Rica?

Het klimaat in Costa Rica varieert per regio. Costa Rica heeft maar twee seizoenen. December tot April staat bekent als het droge seizoen, of zomer, waar een beetje regen bij hoort. Tijdens dit seizoen is er meer wind en is de temperatuur aangenamer. Het regenseizoen, of de winter, die van Mei tot November duurt bestaat uit zonnige ochtenden en regenachtige en/of bewolkte middagen en avonden. Gelukkig heeft Costa Rica vrijwel nooit last van orkanen. De laatste behoorlijke orkaan was in 1996. De ligging van Costa Rica betekent dat de orkanen gevormd worden in de zee, maar naar Amerika, Mexico of buurland Nicaragua trekken. Het enige wat je dan merkt van de orkaan is regen.

5. Wat voor soort kleren moet ik meenemen?

In San José zie je mensen zelden shorts dragen, zeker geen dames. In het algemeen is het beter om je conservatief te kleden, al dragen sommige tica vrouwen korte shorts/rokjes en naveltruitjes. Daarnaast is het raadzaam om een paar truien mee te nemen, want het kan koud zijn in de avonden. Een paraplu of poncho is noodzakelijk tijdens het regenseizoen. Het weer kan namelijk drastisch veranderen in de middag.

6. Welke andere spullen zijn handig om mee te nemen?

Als je naar het strand wilt gaan, is het raadzaam om zonnebrandcreme mee te nemen. Dit is erg duur in Costa Rica. Het is niet nodig om al je toiletspullen vanuit Nederland mee te nemen, alles is hier te vinden, maar als je altijd iets speciaals gebruikt kan je dit natuurlijk wel meenemen. Een verrekijker kan handig zijn. En insectenspray, muggenolie en anti-jeuk olie zijn een must.

7. Wat is de munteenheid van Costa Rica?

De munteenheid van Costa Rica is de cólon. De wisselkoers verandert bijna dagelijks.

Klik hier voor de actuele wisselkoers

8. Hoe is het vervoer? Is het openbaar vervoer duur in Costa Rica?

Het openbaar vervoer in San José is erg gemakkelijk. Je kunt de busstops in bijna elke straat vinden en het bussysteem kan je vrijwel overal naartoe brengen. In de bus betaal je altijd met losgeld, het is dus niet mogelijk om een kaartje te kopen. Een enkele busrit kost ongeveer tussen de 125 en 250 colones. Daarnaast is de taxi ook goedkoper dan in Nederland en vrij gemakkelijk.

9. Hoe veilig is Costa Rica?

Over het algemeen is Costa Rica een veilig land, maar je moet wel uitkijken voor zakkenrollers of de meest voorkomende criminaliteit die in elke stad voor kunnen komen. Veiligheids Tips

 

10.Is het beter om traveler checks, credit cards of contant geld mee te nemen?

Traveler checks zijn erg handig indien ze gestolen worden. Deze worden sneller vervangen dan contant geld of credit cards. De meest geaccepteerde creditcards zijn Visa en MasterCard. Het is ook vrij gemakkelijk om (ATM) pinautomaten te vinden in de grotere steden. Sommige automaten geven ook dollars indien je dit wenst. Alle banken wisselen dollars en sommige zelfs euros. Wees zeer voorzichtig met het wisselen van geld op straat, hier geven ze soms niet genoeg geld of vals geld.

11. Wat is de voltage in Costa Rica?

De voltage is hetzelfde als in Amerika, namelijk 110 watts.

12. Hoveel fooi moet ik geven als ik eat in een restaurant of een taxi neem?

In Costa Rica is de fooi vaak al inbegrepen in de prijs. Er is 10% voor de service en 13% belasting. Het is niet noodzakelijk om een fooi te geven.

Meer

  1. Informatie over het gastgezin programma
  2. De geschiedenis van de Spaanse taal
  3. De geschiedenis van Costa Rica