Spaans Leren in Costa Rica
Spaans Taalinstituut in San Jose Costa Rica

6 redenen om een Spaanse taalcursus te doen in Costa Rica

1. Taal:

Het Spaans dat gesproken wordt in Costa Rica is grammatical correct en erg makkelijk te verstaan, om deze reden wordt het gezien als een van de best Spaans sprekende landen.

Costa Ricanen of Ticos (zoals zij zichzelf noemen) hebben een duidelijke articulatie en spreken bijna accentloos Spaans. In vergelijking met andere Latijns-Amerikaanse landen is het Spaans dat in Costa Rica gesproken wordt gemakkelijk te verstaan voor niet Spaans sprekende. Engels wordt vrijwel in alle bewoonde gebieden gesproken, maar de typsiche tico stelt het erg op prijs als een buitenlander Spaans probeert te praten.

2. Natuur:

Costa Rica staat wereldwijd bekend om de inspanning voor het instandhouden van de natuur. Er is geen plaats ter wereld die een groter assortiment kan bieden aan Flora en Fauna per gebied.

Costa Rica is een klein land dat te vinden is in de landstrook die Noord-Amerika met Zuid-Amerika verbindt. Ongeveer 4% van het totaal aantal dieren en planten kan gevonden worden in Costa Rica (0.03% van het wereldoppervlak). Je kunt er verschillende regios met onaangetaste (pure) natuur vinden, regenwouden, bergen, vulkanen, geweldig mooie stranden en nog veel meer.

3. Avontuur:

Costa Rica weet hoe het haar bezoekers kan verassen en vermaken. Verscheidene nationale parken bieden lange en aangename wandelingen. Ook zijn er genoeg 'eco tourisme bureaus' die tours aanbieden om schilpadden, vogels, dolfijnen te gaan bezichtigen of te gaan duiken, surfen, raften en kanoën, om maar een paar voorbeelden te noemen.

4. Veiliheid:

Het wordt afgeraden grote hoeveelheden geld op zak te hebben en zichtbaar juwelen te dragen. Houd alleen officiële taxi's op straat aan en reis met een kopie van uw paspoort (dit is toegestaan). Houd uw bagage atijd goed in de gaten. Ook komen er geweldadige overvallen voor in Costa Rica, raadzaam is dan om geen verzet te bieden. Wilt uw meer informatie over dit onderwerp, ga dan naar Reisadvies Costa Rica.

 

5. Klimaat:

Er zijn in Costa Rica maar 2 seizoenen: Het regen- en droge seizoen. Tijden het droge seizoen is de lucht de hele dag blauw en helder. Maar er is altijd een lichte bries om de temperatuur te veraangename. Tijdens het regenseizoen zijn er in de middag en avond regenbuien. In de Centrale Vallei, waar onze school is gevestigd, is de gemiddelde tempratuur rond de 28 graden Celsius. Dit is erg aangenaam.

6. Geld:

Costa Rica is relatief goedkoop voor buitenlanders in verband met een goede omwisselkoers. Geïmporteerde producten zijn duur, zoals kleren, parfumes maar daarentegen zijn de lokale prodcuten weer erg goedkoop en zeker de moeite waard om te kopen. Denk hierbij aan de beste koffie ter wereld en natuurlijk het heerlijke fruit!