Lær spansk i Costa Rica
Spanske Omgangsspråk Skolen inne San Jose Costa Rica

1. Natur

Til et lite land å være har Costa Rica et imponerende plante- og dyreliv. Costa Rica ligger i Sentral-Amerika og huser derfor elementer fra både Nord-Amerika og Sør-Amerika. Her finnes hele 4 prosent av verdens dyr og planter, selv om arealet ikke dekker mer enn 0.03 prosent av verdens overflate. Landet kan by på frodig natur, regnskoger, vulkaner, lange strender, og mye mer.

2. Opplevelser

Costa Rica vet å skjemme bort sine besøkende. Adskillige nasjonalparker har lange stier med flott utsikt. Økoturisme-selskaper arrangerer turer for å se på skilpadder, fugler og delfiner. Utendørsaktivitetene i Costa Rica er utallige, noen få eksempler er dykking, surfing, rafting, canopying.

3. Sikkerhet og økonomi

Banan- og kaffeeksport, og nå i større grad turisme og eksport av elektroniske artikler, har bidratt til en stabil økonomi i Costa Rica. Ved å avskaffe militæret i 1949, kunne pengene gå til utdanning og helse istedet. I motsetning til mange andre latinamerikanske land, har Costa Rica aldri vært utsatt for statskupp eller blodige borgerkriger.

4. Været

Costa Rica har bare to årstider: regntid (mai-november) og tørketid (desember-april). Tørketiden innebærer blå himmel hele dagen og en mild bris. Temperaturene kan være litt lavere i tørketiden. I regntiden kan det komme sterke regnskyll om ettermiddagen og kvelden, og luftfuktigheten er høy. Gjennomsnittstemperaturen i San José er 25 grader og behagelig hele året. Orkaner treffer Costa Rica veldig sjeldent.

5. Språk

Costaricanere eller ticos (som de kaller seg selv) snakker en klar og nesten aksentfri spansk. Sammenlignet med andre latinamerikanske land, er det lett for utlendinger å forstå costaricansk-spansk. Engelsk er utbredt i befolkede områder, og den typiske ”tico” er veldig tålmodig og forståelsesfull når en utlending prøver seg på spanske gloser.

6. Penger

Lokale produkter er billige, og verdt å kjøpe istedet for importerte varer. Offentlig transport er billig både inne i byen og til populære turistmål. Overnattingsstedene er også betydelig billigere enn i europeiske land, dersom du ikke krever all verdens luksus.