Lær spansk i Costa Rica
Spanske Omgangsspråk Skolen inne San Jose Costa Rica

San José

Costa Ricas beste museer er lokalisert i San José. Museo Nacional (nasjonalmuseet) ligger i en tidligere militærkaserne, og viser Costa Ricas arkeologi, tradisjoner, religiøs kunst og kolonialistiske møbler. Museo de Jade (Jade-museet) er et annet imponerende museum som besitter verdens største samling av amerikanske jadeskulpturer. Den mest bemerkelsesverdige bygningen i byen er Teatro Nacional (nasjonalteateret) bygd i 1890-årene. Her vises teaterstykker, opera, ballett og andre fremvisninger. Gå gjerne til den hyggelige kafeen inne i bygningen. Dersom du liker frisk frukt, grønnsaker, sjømat og kjøtt, bør du besøke Mercado Central. Her finner du alt du trenger fra T-skjorter til hengekøyer til en billig penge. Gå ikke glipp av markedets blomsterseksjon hvor du kan nyte synet av friske blomster i alle slags farger.

Transport

Buss

Det er billig og trygt å ta buss i San José. Bussen går til de aller fleste deler av byen. Takstene ligger på rundt $0.50 i byen, lengre turer koster fra $1-$6.

Taxi

Taxi er den raskeste og mest praktiske måten å reise rundt i byen på, men mye dyrere enn buss. Se etter autoriserte, røde taxier med en gul trekant på døren, og som bruker takstameter. Hvis føreren ikke skrur på takstameteret, be ham om å gjøre det. Hvis han nekter eller finner på en unnskyldning, gå ut av bilen og finn en annen taxi.
Vær forsiktig med privattaxier, disse er ulovlige og kan utnytte turister. De tar ofte dobbelt så mye betalt enn normalt. Hvis du vet hva normalprisen ligger på, si ifra til føreren.

Sikkerhet

Costa Rica er et forholdsvis trygt land. Uansett bør man være obs på kriminalitet og gatevold, særlig i San José. Tyvene prøver ofte å distrahere offeret før de stikker av med verdisakene. Forlat aldri bagasje eller andre eiendeler uten tilsyn. Forsøk å virke selvsikker, forvirrede turister kan være lette mål for lommetyvene. Ta alltid med deg en kopi av passet, og bevar det ekte passet på et trygt sted. Den største trusselen i Costa Rica er trafikken. Vær forsiktig når du krysser gaten, følg med på hvor ticoene går og gjør som dem.

Helse

Før du reiser til Costa Rica, bør du spørre legen din om du trenger vaksiner. Det finnes tropiske sykdommer som malaria og dengue, men de er sjeldne. Bruk insektspray.

Telefonkort

Du må ha et telefonkort for å kunne bruke offentlige telefoner i Costa Rica. Du kan kjøpe kortet i mange av butikkene og kioskene rundt i byen. Det er finnes tre forskjellige typer kort. ”Chip cards” kan kun brukes i de blå telefonene merket ”chip”. ”Servicio 197”-kort er for innenlands-telefonsamtaler, mens ”Servicio 199”-kort er for internasjonale samtaler.

Internett

Du kan bruke internett på en av de mange internettkafeene i Costa Rica, selv små tettsteder har tilgang til internett.