Lær spansk i Costa Rica
Spanske Omgangsspråk Skolen inne San Jose Costa Rica

Vårt vertsfamilieprogram er et av de beste i Costa Rica. Vi har gjennom årene utviklet sterke bånd til familiene, og mange av elevene har uttrykt at vertsfamilien var det beste ved hele oppholdet i Costa Rica. Familiene har gått gjennom en silingsprosess, og vi velger dem vi mener passer best for elevenes behov. Mange av familiene har vært del av programmet i rundt tre år og vet hvordan de kan få elevene til å føle seg fornøyd med oppholdet.

Vertsfamilieoppholdet starter med at familien henter deg på flyplassen. Deretter vil de vise deg rundt i San José og gi deg informasjon om hva du trenger å vite om byen. Familien vil gi deg frokost og middag, og også ta seg av klesvasken. Oppholdet koster $170.00 i uken.

Vanlige spørsmål om vertsfamilieprogrammet

1. Hvilken type familie vil jeg bo hos?

- Vi håndplukker varme og vennlige familier for at elevene skal føle seg mest mulig vel. Mange har flere års erfaring med rollen som vertsfamilie og tilbyr en hjemmekoselig atmosfære i utlandet. Disse koselige og godt vedlikeholdte husene befinner seg innen gåavstand til skolen eller offentlig transport. Elevene får en egen nøkkel, slik at de kan komme og gå som de vil. Frokost og middag serveres daglig, og klesvasken blir tatt hånd om av familien.

2. Vil jeg ha mitt eget privatliv?

- Ja, våre vertsfamilier er svært flinke til å gi sine gjester det privatlivet de trenger. Elevene får en egen nøkkel, slik at de kan komme og gå som de vil.

3. Hvordan er maten jeg vil bli servert hos vertsfamilien?

- Du vil få et sunt og godt hjemmelaget måltid som blant annet inkluderer frukt, grønnsaker og kjøtt.

4. Hva om jeg har spesielle behov i matveien?

- Hvis du er allergisk, ikke liker visse typer mat eller er vegetarianer, er ikke dette er problem. Si fra til oss i Universal de Idiomas på forhånd slik at vi kan finne den rette type vertsfamilien for deg. Du kan også selv si ifra til vertsfamilien.

5. Snakker familiene engelsk?

- Familiemedlemmene snakker vanligvis gebrokkent engelsk, eller så er det gjerne en person i familien som snakker engelsk. De er meget tålmodige og forsøker så godt de kan å kommunisere med elevene. Det er en flott mulighet å praktisere spansken din med vertsfamilien. Elever som har bodd hos vertsfamilier sier at de fikk praktisert både tale- og lyttekunnskaper og lærte mye gjennom dette. Ikke fortvil dersom du ikke snakker spansk før du ankommer Costa Rica. Vertsfamiliene er der for å hjelpe deg i læringsprosessen. Familiene er svært utadvendte og vil forsøke å kommunisere med deg hele tiden. Vær tålmodig, og du vil snart kunne ha en meningsfylt samtale med din costaricanske familie!

6. Har familiene kjæledyr?

- Noen familier har kjæledyr som hunder og katter. Hvis du ikke liker kjæledyr eller er allergisk, gi beskjed til Universal de Idiomas på forhånd, slik at vi kan finne den rette familien for deg.

7. Har familiene barn?

- Vertsfamiliene består vanligvis av ungdommer og voksne. Gi beskjed på forhånd dersom du har preferanser på dette området.

8. Tillater vertfamiliene røykere?

- Familiemedlemmene røyker ikke, men de tillater at du røyker utenfor huset

9. Vil jeg ha mitt eget bad?

- Ja, du vil ha et eget bad. Noen ganger kan det være flere elever fra utlandet som bor hos den samme vertsfamilien, i dette tilfellet deler de bad.

10. Kan jeg drikke springvannet?

- Ja, det er trygt å drikke springvann i nesten hele Costa Rica, spesielt i San José.